Aktuellt

Bedömningar och viktiga datum för sommaren

Bedömningar och viktiga datum under sommaren

Byggvarubedömningens kontor stänger vecka 29 – 30, vilket betyder att vår support, både mail och telefon, är stängd under den tiden. Nedan följer viktig information om hantering av våra bedömningar. Generellt gäller att handläggningstiden för bedömningar, exempelvis återkoppling på inskickade kompletteringar, är längre under sommaren.

Nya bedömningar och ombedömningar
För att vara säker på att få en preliminär bedömning med ordinarie handläggningstid innan semestrarna så är sista ansökningsdagen 28 juni. För bedömningar som skickas in från och med 29 juni kommer en preliminär bedömning tillhandahållas senast den 5 augusti. Det kommer att vara möjligt att skicka in ansökan om bedömning hela sommaren, men handläggningstiderna ändras enligt ovan.

Sekretessbedömningar
Nya sekretessärenden kommer inte att hanteras 19 juni – 7 augusti. Hanteringstiden av pågående sekretessärenden kommer att vara längre under sommaren.

Hållbara leveranskedjor
Möjligheten att ansöka om bedömning gällande hållbara leveranskedjor kommer att vara begränsad under perioden 24 juni -  12 augusti. Vi ber er ha överseende med att för ansökningar inkomna i juli och augusti är handläggningstiden förlängd.

Vid frågor, varmt välkommen att höra av dig till bedomning@byggvarubedomningen.se!