Aktuellt

Branschgemensamma spårbarhetskrav från 1 juli 2022

Rikstäckande byggentreprenörer och branschorganisationerna inom bygghandel, byggmaterialtillverkare och samhällsbyggnad rekommenderar att GTIN ska vara gemensam identifierare av byggprodukter och användas av hela branschen vid halvårsskiftet 2022.

2018 fattades ett branschgemensamt principbeslut om att använda GTIN, Global Trade Item Number, för att byggprodukter ska kunna identifieras med ett unikt artikelnummer i alla system vilket möjliggör spårbarhet under byggprocessen men även under en byggnadens hela livscykel. Läs gärna mer här.

Detta är något Byggvarubedömningen uppmuntrar och till dig som leverantör vill vi informera om att du har möjligheten till komplettering av redan befintliga bedömningar med denna information.
Det gör du genom att Logga in med dina inloggningsuppgifter och där gå via ”Alternativ” för aktuell bedömning och sedan klicka på ”Ändra produkt”. Klicka dig vidare till ”Produktinformation”, där du finner fält under rubriken ”Artikelspecifikation”. Där kan du lägga till och ändra GTIN men även andra artikelspecifikationer som även de är viktiga att specificera. Glöm inte att spara innan du stänger ner sidan.

Har du frågor angående komplettering av artikelinformation så kan du kontakta bedömningsavdelningen: bedomning@byggvarubedomningen.se.

För övriga frågor är du varmt välkommen att kontakta: info@byggvarubedomningen.se.