Samarbeten

Vi tror på kraften i samarbete och är glada över att vara en del av olika nätverk och samarbeten med andra aktörer inom bygg- och fastighetsbranschen. Tillsammans kan vi arbeta mot ett gemensamt mål - att skapa en mer hållbar och miljövänlig bransch. Genom att dela kunskap, erfarenheter och resurser kan vi tillsammans göra skillnad och driva på för positiva förändringar. 

 

100-gruppen

100-gruppen är en förening vars gemensamma drivkraft är att hjälpa inredningsbranschen att ställa om till en hållbar, cirkulär och klimatneutral framtid genom att skapa 100% hållbara och cirkulera interiörer.


Läs mer om 100-gruppen.

 

BIM Alliance

BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM - digital strukturerad informationshantering. Genom BIM kan obrutna informationsflöden skapas i samhällsbyggandets processer och samhällsbyggnadssektorn effektiviseras betydligt.

 

Läs mer om BIM Alliance.

 

Klimatarena Stockholm

Byggvarubedömningen är medlemmar i Klimatarena Stockholm, ett gemensamt initiativ av Region Stockholm och Länsstyrelsen i Stockholms län, med finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF). Syftet är att effektivisera och strukturera samverkan mellan länets företag, kommuner och akademi för att öka takten på klimatomställningen i Stockholms län.

 

Läs mer om Klimatarena Stockholm.

 

NonHazCity3

Byggvarubedömningen är stolta deltagare i projektet NonHazCity, vars syfte är att bidra till en hållbar framtid i hela Östersjöregionen. Deltagarna i projektet består aktörer som representerar länderna kring Östersjön som tillsammans med NonHazCity hjälper till att förstå de huvudsakliga källorna till skadliga kemikalier i vår vardag. 

 

Projektet ska hjälpa kommuner, entreprenörer och privatpersoner att bygga och renovera byggnader med giftfria material för att skydda hälsan och miljön. Intresset för Byggvarubedömningens arbete med att bedöma material ur ett kemiskt innehåll och livscykelperspektiv är stort, liksom intresset för hur materialen sedan kan loggas genom vårt Loggboksverktyg.

Läs mer om NonHazCity.

 

Plant

Byggvarubedömningen och Plant har ingått ett samarbete i syfte att hjälpa branschen att göra mer hållbara materialval. Under 2024 lanserades en integration mellan Byggvarubedömningens Loggboksverktyg och Plants klimatberäkningsmjukvara, där information mellan systemen delas och förädlas. 

 

Läs mer om vårt samarbete.

 

Svensk Byggtjänst

Tillsammans med Svensk Byggtjänst har vi tagit fram en kostnadsfri e-utbildning som sig till dig som vill veta mer om hållbara leveranskedjor och få konkreta råd kring hur du kan arbeta med frågan.

Läs mer om vårt samarbete. 

 

Swedish Green Building Council

Swedish Green Building Council (SGBC) är Sveriges största och ledande hållbarhetsorganisation inom samhällsbyggnad med runt 400 medlemmar, däribland Byggvarubedömningen. Medlemmarna representerar hela samhällsbyggnadssektorn. SGBC erbjuder verktyg och utbildning i miljöcertifiering av byggnader, stadsdelar och anläggningsprojekt – något som många av Byggvarubedömningens kunder använder sina Loggböcker som underlag till. 

 

Läs mer om SGBC.

 

 

 

Vill du samarbeta med Byggvarubedömningen eller bjuda in oss till ett nätverk? Kontakta oss gärna på info@byggvarubedomningen.se