Aktuellt

Bedömningar under jul och nyår

Bedömningar under jul och nyår

Byggvarubedömningen har ledigt under jul och nyår, vilket påverkar hastigheten på bedömningsprocesser under denna period. Nedan följer information om hålltider för vår bedömningsverksamhet under december och januari. Ansök innan 9 december för garanterad preliminär bedömning innan jul!

10-dagarsbedömningar
Sista ansökningsdagen för att vara säker på att få en preliminär bedömning innan jul är 8 december. För bedömningar som skickas in fr.o.m. 9 december kommer en preliminär bedömning tillhandahålls 8 januari. Återkoppling på inskickade synpunkter kommer att ta längre tid under helgerna. Det kommer hela tiden att vara möjligt att skicka in ansökan om 10-dagarsbedömning, men handläggningstiden ändras enligt ovan.

2-dagarsbedömningar
Sista ansökningsdagen för 2-dagarsbedömningar i år är 8 december och en preliminär bedömning erhålls efter 2 arbetsdagar. Därefter är det juluppehåll med möjligt att ansöka om 2-dagarsbedömningar igen fr.om. 8 januari 2024.

Sekretessbedömningar
Nya sekretessärenden kommer inte att hanteras mellan 9 december – 8 januari. Hanteringstiden av pågående sekretessärenden kommer att vara längre under helgerna.

Hållbara leveranskedjor
Möjligheten att ansöka om bedömning gällande hållbara leveranskedjor kommer att vara begränsad under perioden 22 december – 22 januari. Vi ber er ha överseende med att för ansökningar inkomna i december och januari är handläggningstiden förlängd.

Passa på att gå över till den nya prismodellen!
Du kanske har sett att Byggvarubedömningen numera erbjuder årsabonnemang för miljöbedömningar? Årsabonnemang är fördelaktigt för dig som ska ansöka om bedömningar då det i en fast kostnad ingår både ansökta och publicerade bedömningar* med mycket mer. Årsabonnemanget är obligatoriskt från 1 februari 2024 men möjligt att teckna redan idag. Läs mer här.

*en bedömning kan bestå av en, eller flera, artiklar