Aktuellt

Ny VD på Byggvarubedömningen

Efter åtta år väljer Jonny Hellman nu att lämna vd-posten på Byggvarubedömningen för att i stället satsa på en nystartad verksamhet inom hållbarhetsområdet. Ersätter honom gör Torben Buzas Eliasson, som med gedigen bakgrund inom energi- och fastighetsbranschen samt mångårig erfarenhet av såväl hållbarhet som verksamhets- och organisationsutveckling blir ett värdefullt tillskott i verksamheten.

Torben har bland annat haft tongivande roller som hållbarhetschef på Jernhusen och vd inom TelgeKraft, samt drivit eget företag. Hos Byggvarubedömningen ser han fram emot ett väldigt relevant och meningsfullt uppdrag.

Jag tycker att man har ett viktigt uppdrag från medlemmarna, med möjlighet att guida och erbjuda branschen information om hållbara vägval avseende material och byggnation. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna förvalta och utveckla verksamheten under kommande år, säger Torben.

Under de senaste åtta åren, under Jonny Hellmans ledning, har Byggvarubedömningen gått från 20 till 50 medlemsorganisationer och från 3 500 till 15 000 aktiva användare, samt över 100 000 bedömda artiklar. Idag är hållbarhetsbedömning av material en hygienfråga, mycket tack vare Byggvarubedömningens roll som kunskapsspridare och verktyg. I styrelsen ser man fram emot en kommande period med fortsatta steg framåt.

Vi är mycket nöjda med Jonnys många bidrag till verksamhetens utveckling, och samtidigt glada att Torben ville ta över vd-rollen. Med sin bakgrund och genuina intresse för Byggvarubedömningens möjligheter och utmaningar kommer han att garantera fortsatta framsteg framöver, säger Helena Lundborg, ordförande i Byggvarubedömningen.

Torben Buzas Eliasson tillträder vd-tjänsten den 20 augusti.

Om Byggvarubedömningen

Byggvarubedömningen är en icke vinstdrivande ekonomisk förening som bedömer och tillhandahåller information om hållbarhetsbedömda varor. Visionen är att på så sätt främja utvecklingen mot en giftfri och god bebyggd miljö som tar ansvar för såväl denna som kommande generationer.
Läs mer på www.byggvarubdeomningen.se.

För mer information, kontakta:

Helena Lundborg, ordförande Byggvarubedömningen:
070-593 00 69, helena.lundborg@skandiafastigheter.se

Torben Buzas Eliasson, VD Byggvarubedömningen:
070-269 62 60 torben.buzas.eliasson@byggvarubedomningen.se