Aktuellt

Rekommenderade webbläsare

Användning av webbläsaren Internet Explorer kan äventyra din säkerhet som användare samt göra att viss funktionalitet i webbtjänsten ser annorlunda ut eller inte fungerar alls. På sikt kommer du inte kunna använda Internet Explorer för att nyttja Byggvarubedömningens webbtjänst.

Samtliga användare av vår webbtjänst informeras om detta i samband med att ett nytt konto skapas och i samband med att man loggar in i webbtjänsten.

Varför?

Internet Explorer har varit Microsofts standardwebbläsare under många år. 2015 lanserade Microsoft en ny webbläsare, Microsoft Edge. Denna webbläsare var då tänkt att ersätta Internet Explorer.

Den senaste versionen av Internet Explorer är IE11 och versioner som är äldre supporteras inte längre av Microsoft. Om man använder en äldre version än IE11 kan Microsoft inte längre garantera säkerheten för dig som användare. Läs mer här 

Vad skulle fortsatt användande av Internet Explorer innebära för Byggvarubedömningen?

När vi utvecklar vår webbtjänst med nya funktioner så vet vi att de nya funktionerna kommer att fungera i de webbläsare vi rekommenderar. Om vi däremot skulle försöka se till att dessa funktioner även skulle fungera i Internet Explorer, skulle vi behöva utveckla dessa som ett separat sidospår. Vi skulle alltså behöva avsätta tid och resurser specifikt för att utveckla funktioner för en webbläsare som är en utgående produkt och som inte supporteras av säljaren.

Vi önskar självklart att lägga vår tid och resurser på nya funktioner istället.

Vad behöver du som användare tänka på?

Vi på Byggvarubedömningen är medvetna om att vissa av er användare idag har IE11 som er standardwebbläsare. Det kan vara så att er arbetsgivares intranät är kopplat till IE och att de olika arbetsportaler som ni jobbar i är länkade till från ert intranät. Det kan också vara så att du som användare, från din arbetsgivares sida, inte har tillstånd att ladda ner program eller webbläsare på eget bevåg.

Undersök din möjlighet att använda de webbläsare vi rekommenderar. Fråga din IT-support eller IT-avdelning om hjälp och stöd.

Användarstatistik på webbläsare i Sverige – lite kuriosa

Idag ser statistiken över vilka webbläsare som vi i Sverige surfar med, ut som nedan bild, du kan även hitta den på https://browsersverige.se/. Om du vill läsa om hur statistiken har tagits fram kan du läsa på: https://browsersverige.se/om